Jos et ole ennen larpannut

Jos tämä on ensimmäinen larppisi, tervetuloa mukaan hauskaan harrastukseen! Täällä Kirjokannen alla soveltuu mainiosti myös ensikertalaisille kokeilijoille, jotka ovat valmiita panostamaan kokemukseensa.

Lyhyesti sanottuna larpissa eli live-roolipelissä on tarkoitus eläytyä kuvitteellisen hahmon luonteeseen, maailmankuvaan ja tavoitteisiin ja käyttäytyä niin kuin se käyttäytyy. Muut osallistujat tekevät samaa ja ovat vuorovaikutuksessa keskenään hahmojensa välityksellä. Kyse on tavallaan siis improvisoidusta näyttelemisestä, jolle ei kuitenkaan ole muuta yleisöä kuin pelaajat itse - ja hekin näkevät tapahtumat vain hahmojensa kautta.

Monet pelkäävät, että eivät osaa larpata. Tämä on turha huoli, sillä kaikki osaavat larpata. Kyse on pitkälti samasta asiasta kuin lasten roolileikeissä, paitsi että osallistujien hahmot on ennalta määritelty. Niin kauan kuin pelaaja toimii hahmossaan, ei hän voi tehdä virheitä. Hahmo voi toki käyttäytyä sopimattomasti ja puhua tyhmiä, mutta tämä ei tarkoita että pelaaja on pelannut huonosti, vaan yksinkertaisesti että hahmo käyttäytyy sopimattomasti ja puhuu tyhmiä. Ja mikäs sen uskottavampaa, varsinkaan jos hahmo on seikkailija keskellä erämaata.

Jos sinulla on kysymyksiä larppaamisesta, ota rohkeasti yhteyttä pelinjohtoon.

Täällä Kirjokannen alla - Yhteystiedot ja tekijät